36016
Book
In basket
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat: zalet domowego suszenia żywności ; mechanizmu działania dehydratora ; wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych ; zasad bezpieczeństwa żywnościowego ; metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów ; produktów najlepiej nadających się do suszenia ; czynników wpływających na czas suszenia żywności ; sposobów przygotowywania żywności do suszenia ; przechowywania wysuszonych produktów.
Availability:
Jaraczewo Wyp. dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tyt. oryg.: Dehydrating home : getting the best from your detydrator, from fruit leather to meat jerkies
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again